Acupunctuur Zeeland

Jaap Jan Hertgers
tel. 06 16 60 69 31

Jaap Jan Hertgers is aangesloten bij

Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur
 

Onderzoek naar acupunctuur

 
 

Er wordt sinds 30 jaar veel onderzoek gedaan naar de werking en effectiviteit van acupunctuur bij verschillende aandoeningen. Door middel van moderne biochemische en beeldvormende technieken wordt onderzoek gedaan naar het effect dat het prikken van een acupunctuurpunt geeft in onze hersenen. Aan de hand van die onderzoeken krijgt men steeds meer inzicht in de werking van acupunctuur. Zo is bekend geworden dat acupunctuur een grote invloed uitoefent op een pijnprikkel en daardoor heel goed ingezet kan worden bij pijnbestrijding.

Verder is er meerdere keren aangetoond dat acupunctuur een positieve werking heeft op het verminderen of verdwijnen van spanningshoofdpijn, (acute) migraine, duizeligheid, lage rugpijn maar ook bij droge ogen bijvoorbeeld.

Door de toename van wetenschappelijk bewijs wordt acupunctuur steeds meer geaccepteerd door huisartsen, specialisten en zorgverzekeraars.

Op de hieronder genoemde websites vindt u uitgebreide informatie over meer wetenschappelijke onderzoeken naar acupunctuur.

 
     
website by 2HiT
 
www.acupunctuur-zeeland.nl